Kermismiddag voor gehandicapten 2018

Op dinsdag 24 juli 2018 wordt voor de 48e keer de kermismiddag voor gehandicapten gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg.

Wat houdt de kermismiddag voor gehandicapten in:

  • De deelnemers worden tussen 12.30 en 13.00 uur ontvangen bij diverse horecazaken.
  • Hier kunnen tot 13.00 uur de deelnemerskaarten worden opgehaald en krijgt men een consumptie aangeboden.
  •  
  • Van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur kan men de kermisattracties die deelnemen aan de kermismiddag bezoeken op het kermisplein waar u bent ingedeeld.
  • De deelnemende attracties zijn herkenbaar aan een deelnemersposter welke op de attractie hangt en staan vermeld op de deelenmerskaart.
  • U kunt zelf het tempo en volgorde bepalen.
  • Ter afsluiting krijgt men wederom een consumptie aangeboden.

Voor vragen kunt u bij onze vrijwilligers of bestuursleden terecht die, duidelijk herkenbaar in hesjes met ons logo, op de kermispleinen aanwezig zijn. Ook zullen zij u indien nodig aanwijzingen geven. Indien u hulp nodig hebt bij het in- en uitstappen van attracties zijn er medewerkers van Rode Kruis aanwezig. 

Diegene die wensen deel te nemen aan de kermismiddag dienen zich vooraf aan te melden. Deelname is mogelijk voor mensen met verstandelijke beperkingen van alle leeftijden en mensen met lichamelijke beperkingen tot en met 23 jaar.

Men kan zich aanmelden via onze website: www.swrggt.nl. 

Hier vindt u de mogelijkheid zich als individuele deelnemer of als groep aan te melden. Na aanmelding krijgt met ter bevestiging een e-mail van de aanmelding. Alleen als u deze bevestiging ontvangt is de aanmelding goed verwerkt.

Voor diegene die niet de beschikking over een computer hebben, is het nog mogelijk zich telefonisch op te geven. Het telefoonnummer hiervoor is 013-5366197 (bij voorkeur na 18.00 uur)

Mocht u foto's hebben van de kermismiddagen en u wilt deze met ons delen onder de rubriek "Impressies vorige edities" dan kunt u deze mailen naar info@swrggt.nl. Gelieve even aan te geven welk jaar het betreft.

Voor vragen kunt u ons bereiken via de contactrubriek via onze website.

Inhoud Nieuws

Onder deze rubriek treft u de volgende berichten aan:

- Kermismiddag voor gehandicapten 2018

- Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Parkeren met een gehandicapten-parkeerkaart

De regels inzake het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart zijn per gemeente anders.

In dit artikel willen u de regels voor de gemeente Tilburg kenbaar maken.

In Tilburg kunt u parkeren:

* op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat (met gehandicaptenparkeerkaart gratis)

* op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in een betaald parkeren zone (met gehandicaptenparkeerkaart gratis)

* op de algemene gehandcaptenparkeerplaatsen met een tijdslimiet: parkeerschijf verplicht ! (met gehandicaptenparkeerkaart gratis)

* op een normaal vak voor betaald parkeren (u moet betalen)

 

Dat wil dus zeggen dat in Tilburg alleen vrij geparkeerd mag worden op vakken aangeduid met een gehandicapten-verkeersbord. Op alle andere vakken binnen het betaald parkeergebied moet ook met een gehandicaptenparkeerkaart voldaan worden aan de betalingsverplichting.

Wilt u meer informatie, dan verwijzen wij u naar:

http://www.tilburg.nl/stad-bestuur/stad/parkeren/gehandicaptenkaart/